Odoo v.14

Vuoden 2020 päivitys

Esittelyssä Odoo v.14 

 
 
Tällä videolla esitellään tärkeimmät Odoo 14:n uudet ominaisuudet

Odoo julkaisee uuden merkittävän version Odoo-tuoteperheestä noin kerran vuodessa ja tänä vuonna on tarjolla Odoo 14. Merkittävimpiä Odoo 14:n uudistuksia ovat uusi verkkosivujen rakentamistyökalu, taulukkolaskentaohjelmisto ja uudistettu versiopäivitys.

Tässä artikkelissa esittelemme Odoon neljännentoista version uusia ominaisuuksia. Olemme itsekin yllättyneitä, miten paljon ohjelmistoperhe on parantunut vuoden aikana ja miten valmiilta se tuntuu jo nyt.

Parannettu verkkosivujen rakennusohjelma


Odoon verkkosivujen rakennusohjelma on uudistunut merkittävästi versiossa 14. Uusina ominaisuuksina rakennusohjelma tarjoaa muun muassa havainnollistavat viivapiirrokset, Aikaa jäljellä -laskurin, automaattisen sisällysluettelon muodostamisen ja pop-up -viestin promootiokoodeille.

 

EU:n vaatima GDPR-evästeiden nalkutuspalkki on Odoon tuoreimmassa versionssa vakiona. Lisäksi verkkosivuston saa vakiona integroitua Googlen Search Consoleen ja luonnollisesti Odoo hallitsee myös hakukoneoptimoinnin (SEO Optimization).

Ja ei tässä vielä kaikki – Odoon versiolla 14 rakennetut verkkosivut ovat tieteelllisen tarkasti mitattuna 3,42 kertaa nopeampia kuin aiemmilla versiolla rakennetut!

Sisäänrakennettu taulukkolaskentasovellus

Varsin usein yritystoiminnassa tulee vastaan tarve viedä toiminnanohjausjärjestelmästä tietoja Excel-taulukkolaskentaohjelmaan, jossa näistä muodostetaan omia raportteja. Odoon versio 14 poistaa tai vähintään laskee radikaalisti tätä tarvetta, sillä siinä on mukana oma taulukkolaskentaohjelma.

Odoon taulukkolaskentaohjelman ehkä voimakkain ominaisuus on se, että tässä muodostetut taulukot voivat sisältää dynaamisesti suoraan tietokannasta muodostettua sisältöä sekä käyttäjän omia sarakkeita ja soluja. Näiden sisältöä voidaan yhdistää vapaasti. Näin Odoon käyttäjän aikaa säästyy, kun raportit voidaan tehdä suoraan yhdessä sovelluksesa.

Digitaalinen karstansiivous

Kaikki toiminnanohjausjärjestelmiä pitkään käyttäneet ovat varmasti törmänneet tilanteisiin, joissa tietokantaan on kertynyt karstaa. Esimerkiksi tuplaantuneita asiakastietueita tai useita versioita samasta tuotteesta. Digitaalisen karstan siivoaminen on usein vaikeaa. Mutta ei enää Odoon versiossa 14.

Odon tietojen siivous antaa käyttäjilleen mahdollisuuden esimerkiksi muodostaa sääntöjä, joiden avulla tuplatietueet voidaan tunnistaa ja yhdistää. Tai vaihtoehtoisesti tuhota.

Outlook-integraatio

Microsoft-ympäristön yksi eniten toivottuja ominaisuuksia on toteutettu natiivisti Odoo-toiminnanohjausjärjestelmään. Odoo osaa nykyään integroitua suoraan Outlook-sähköpostijärjestelmään.

Näin Odoo saa suoraan tiedon sähköpostista esimerkiksi myyntiliidien muodostamiseksi, eikä myynnissä tarvitse ihmetellä onko joku ollut yhteydessä asiakkaaseen.

PDF-leikkuri

Odoon neljännentoista version dokumenttienhallinta tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden leikata PDF-muotoisia dokumentteja eri osiin. Näin ollen esimerkiksi paperipostin digitalisoitnipalvelun ei tarvitse eritellä dokumentteja eri aihealueisiin. PDF-leikkuri mahdollistaa myös sen, että osaa luottamuksellisesta tiedosta ei tarvise jakaa kaikille.

Parannetut varaston kuluennusteet

Odoo 14 tarjoaa parannuksia myös varastonhallintaan. Tuoreimmassa versiossa kappaketavaran ennusteita on parannettu merkittävästi ja inventaarion raporteista näkee myös suoraan minkä tilauksen täyttämiseksi varastosta käytetään materiaalia ja miten paljon.


Miten Odoo päättää tulevista ominaisuuksien parantamisesta?

Odoolle asiakkailta ja käyttäjäyhteisöltä tuleva palaute on kaikkein oleellisinta. Palautteesta 60 % johtaa suoraan kehitystoimenpiteisiin, joitten avulla parannetaan koko Odoo-järjestelmäkokonaisuuden toimivuutta.

50 % Palaute Odoo-käyttäjäyhteisöltä. 

Tämä pitää sisällään Odoo-partnerit, asiakkaat, konsultit, myyntiagentit jne.

25 % Käytettävyystestaus

Odoo parantaa jatkuvasti Odoon käytettävyyttä ja käytettävyystestaus on ympäri vuoden tapahtuvaa toimintaa

25 % Sisäinen kehitystarve

Odoo syö omaa koiranruokaansa ja käyttää Odoo-toiminnanohjausta omien toimintojensa hallitsemiseen.