Virtuaalikamera näkyviin Skypeen, Google-kokouksiin ja Teamsiin
Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin

Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin

Tässä blogisarjassa kerromme kuinka videokokouksiin osallistuva saa parannettua videokuvaansa merkittävästi pikkurahalla ja muutamalla näppärällä tempulla. Luettavuuden parantamiseksi blogisarja on jaettu useampaan osaan. Yhdessä artikkelissa julkaistu versio on julkaistu täällä.

Virtuaalikamera käyntiin ja kuva Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin

Jotta Google Chrome ja Skype tunnistaisivat kuvalähteen, ne on käynnistettävä uudestaan. Helpoiten tämä onnistuu tappamalla sovellukset ensin Windowsin Tehtävienhallinan kautta. Käynnistä sitten OBS, tämän virtuaalikamera ja lopuksi haluttu kokoussovellus.

Skype

Skypeen virtuaalikameran saa päälle painamalla vasemman yläkulman kolmen pisteen painiketta ja etsimällä kamera-asetukset Audio & Video -valinnan alta. Huomaa, että OBS:n virtuaalikameran on oltava päällä ennen kuin sitä voi käyttää. Virtuaalikameraa voi testata Skypen Echo-palvelun esikatselussa.

Google Meets ja Google Hangouts

Googlen Meet tai Hangouts-kokouksiin osallistutaan Chrome-selaimella. Jotta Chrome suostuisi tunnistamaan OBS:n virtuaalikameran, täytyy tätä varten säätää itse selaimen asetuksia. Varmista ensin, että OBS:n virtuaalikamera on päällä ja lähettää signaalia.

Mene sitten selaimella osoitteeseen chrome://settings ja etsi sieltä Privacy & Security -asetukset. Valitse täältä Sivustojen asetukset. Seuraavalta välilehdeltä löytyvät asetukset kameralle. Varmista, että olet valinnut oikean OBS:n virtuaalikameran.

Seuraavaksi kamera täytyy vielä kytkeä päälle itse kokouksessa. Asia on helpointa testata osoitteessa https://meet.google.com käynnistämällä yksittäinen kokous ja liittymällä siihen. Valitse sitten kokouksen kolmen pisteen valikon kautta Asetukset ja täältä Video. Valitse oikea videolähde (OBS:n virtuaalikamera) ja aseta samalla lähetettävän videon tarkkuudeksi 720p.Nyt kehtaa jo hieman hymyillä: Tältä näyttää Google Meet -kokous, jossa OBS:n kautta tuleva virtuaalikamera oikeasti toimii.
Tässä vielä lähikuvassa zoomaus kuulokkeisiin. Vihreää vuotaa vielä aavistuksen verran läpi, mutta virtuaalitausta toimii vähintäänkin tyydyttävällä tavalla Google Meetsissä.

Microsoft Teams

Lopuksi vielä Microsoft Teams. Vaikka Teamsissa itsessään on tuki virtuaalitaustoille, ohjelman oma algoritmi on huono. OBS:n virtuaalitaustan avulla lopputulos on huomattavasti parempi.

Kun liityt Teams-kokoukseen, ylälaidan kolmen pisteen valikon kautta löytyy valinta ”Device Settings”. Valitse tämä ja kameraksi OBS:n virtuaalikamera. Tämän jälkeen voitkin kytkeä kameran päälle ja liittyä kokoukseen.


Viimeinkin Microsoft Teams -kokous, jossa virtuaalitausta toimii, eikä jätä vihreää taustaa. Tässä asian todisteeksi vielä demonstraatio kuulakärkikynällä. Kuriositeettina tässä kuvassa on virhe taustan kohdistamisessa OBS:ssä ja se näkyy katkeavana kyynerpäänä. Tämä on kuitenkin helppoa korjata tuotantoversioon.
Vertailun vuoksi sama virtuaalitausta Teamsin omalla algoritmilla.
Virtuaalikamera näkyviin Skypeen, Google-kokouksiin ja Teamsiin
Odoo Business Solutions Finland, Ossi Mäntylahti 19 lokakuuta, 2020
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Ohjeet askel askeleelta: virtuaalitausta Skypeen, Teamsiin ja Googlen kokouksiin
Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin