Videoneuvotteluiden vähimmäiskalusto
Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin

Tässä blogisarjassa kerromme kuinka videokokouksiin osallistuva saa parannettua videokuvaansa merkittävästi pikkurahalla ja muutamalla näppärällä tempulla. Luettavuuden parantamiseksi blogisarja on jaettu useampaan osaan. Yhdessä artikkelissa julkaistu versio on julkaistu täällä.

Videoneuvotteluiden vähimmäiskalusto - 

Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin

Jokaisen videoneuvottelut vakavasti ottavan henkilön onkin siis hyvä investoida hieman parempaan kalustoon. Esimerkiksi Jabran neuvottelumikrofoni (Jabra Speak 510) parantaa äänenlaatua valtavasti ja melkein mikä tahansa webbikamera (esimerkiksi Logitech C920) on parempi kuin alaviistosta nenäkarvoihin osoittava kannettavan oma tihrukamera. Vapaasti liikuteltavan kameran voi asettaa silmien tasolle, jolloin vaikutelma osallistujasta on huomattavasti luonnollisempi kuin alaviistosta kuvattaessa. Lisäksi valaisuun kannattaa kiinnittää huomiota.

Videokokouksen osallistujan valaisemiseen halpakin rengasvalo on monta kertaluokkaa parempi kuin kirkas luonnonvalo, tai ei valoa lainkaan. Hifistelijät voivat hankkia taustavalon, jonka avulla kuvattava kohde voidaan irrottaa taustastaan.

Ongelmaksi jää kuitenkin tausta. Harvassa paikassa on mahdollista järjestää verkkoneuvottelun tausta siistiksi ja mielenkiintoiseksi. Kirjahylly on klassinen hyvä tausta, mutta ei läheskään aina mahdollinen. Tai siisti.

Ilman aitoa taustaa parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun käyttää virtuaalitaustaa. Parasta lopputulosta varten tarvitaan vihreä Chroma Green -taustakangas. Tämän jälkeen esimerkiksi Zoom-kokouksilla virtuaalinen tausta korvaa taustakankaan värin napin painalluksella.

On syytä antaa kiitos Nosteen Jari Parantaiselle ja kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuolle. Parantainen on kirjoittanut ansiokkaasti webcast-studionsa rakentamisesta ja kertoo tässä kaikkia insinöörejä innostavalla tavalla, miten fyysisellä videomikserillä esityksestä saa erinomaisen näköisen. Myös Katleenan blogikirjoitukset (osa 1 ja osa 2) Hämeen ELY-keskuksen sivuilla kannattaa lukea.
Videoneuvotteluiden vähimmäiskalusto
Odoo Business Solutions Finland, Ossi Mäntylahti 14 lokakuuta, 2020
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin
Siisti ensivaikutelma on oleellista