Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin
Siisti ensivaikutelma on oleellista

Vinkki: näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin

Tässä blogisarjassa kerromme kuinka videokokouksiin osallistuva saa parannettua videokuvaansa merkittävästi pikkurahalla ja muutamalla näppärällä tempulla. Luettavuuden parantamiseksi blogisarja on jaettu useampaan osaan. Jos mieluummin luet kaikki vinkit yhdestä artikkelista, se löytyy täältä.

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia konttorit ovat sulkeutuneet ja bisnestä harjoitetaan Teamsissa, Zoomissa ja joskus jopa Google Meetissä. Siinä missä fyysisiin kokouksiin riitti aikanaan pukeutuminen pikkutakkiin ja suoriin housuihin, nykyään ensivaikutelma täytyy tehdä videon välityksellä.

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Kumpi seuraavista Indy Mogulin videotutoriaalin osanottajista on uskottavampi?

Insinööri ennen:

Ennen-kuva Indy Mogulin esimerkkivideosta

Katu-uskottava bisnesmies:

Jälkeen-kuva Indy Mogulin esimerkkivideosta

Siistin vaikutelman luominen kotikonttorilta on hankalaa. Erityisesti, jos laitteistona käyttää läppärin omaa sisäänrakennettua kameraa ja mikrofonia.

Huumoriryhmä The Second City esittää YouTube-sketsissään Every Zoom Meeting tyypillisiä videoneuvotteluun osallistuvien virheitä.

Every Zoom Meeting

Huumoriryhmä The Second Cityn video "Every Zoom Meeting" on hauska, koska se on niin totta.

Lähes kaikilla kokoukseen osallistuvilla on jokin pielessä: Välillä ääni ei kuulu, osallistuja syö raksunaksuja, taustalla on romua enemmän kuin Klingonien arkkivihollisilla, vaimo juoksee vessaan ja kotieläimet tai lapset vaativat osaansa huomiosta. Teknisesti edistyneimmät ovat vaihtaneet taustaksi biitsin huojuvine palmuineen. Vitsi oli vanhentunut jo silloin, kun se keksittiin.

Kotikutoinen esiintyminen sopii ehkä teknisen tiimin sisäiseen palaveriin, mutta kaupalliset neuvottelut vaativat asiallisempaa linjaa. Pikkutakkia ja kauluspaitaa ei fyysisessä maailmassakaan pueta päälle huvin vuoksi.

Ongelmiin on hyvä puuttua askel askeleelta. Vähimmäisedellytys hyvälle videoneuvottelulle on rauhoittaa sen pitopaikka. Neuvottelun taustalta täytyy häätää sinne kuulumattomat tahot. Mieluiten neuvottelut kannattaa käydä omassa erillisessä huoneessa. Ilman lapsia ja kotieläimiä. Jos ei halua käyttää vihreää taustakangasta, taustan siivoaminen irtoroinasta on myös enemmän kuin suositeltavaa.


Näin saat virtuaalitaustat Teamsiin, Google Meetiin, Skypeen ja Zoomiin
Odoo Business Solutions Finland, Ossi Mäntylahti 13 lokakuuta, 2020
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Vinkki: näin saat virtuaalitaustan toimimaan ohjelmissa  MS Teams, Google Meet, Skype ja Zoom
Kaikki Green Screen -tekniikan vinkit yhdessä blogikirjoituksessa