Virhe 6: Laiminlyö tuotteiden tarkastus
Varastonhallinnan seitsemän kuolemansyntiä

Virhe 6: Laiminlyö tuotteiden tarkastus

Kuudes virhe liittyy hieman aiemmin käsiteltyyn viidenteen virheeseen. Erityisesti kun myytävien tuotteiden voluumien määrät kasvavat, tulee entistä tärkeämmäksi pitää huolta varastoon sisään tulevien tuotteiden laadusta.

Käytännössä tuotteiden laadun varmistaminen tarkoittaa sitä, että varastoon sisään tulevaa tavaraa ei automaattisesti hyväksytä. Ennen hyväksyntää tuotteille on tehtävä laaduntarkastus. Laatu tulee tarkastaa joko pistokokeilla tai tarkistamalla järjestelmällisesti kaikki varastoon tulevat tuotteet.

Yllättävän useat varastonhallintaan keskittyvä tietojärjestelmät eivät ota huomioon mahdollisuutta siihen, että varastoon tulevista tuotteista ei hyväksytäkään kaikkia tuotteita. On siis hyvä varmistaa, että valittava tietojärjestelmä tukee tätä.

Jotkut organisaatiot pitävät myös hyvänä tapana ottaa tuotteet vastaan välivarastoon ja siirtää ne vasta välivarastosta liiketoiminnallisiin varastoihin. Tämä toimintamalli lisää hieman byrokratiaa. Toisaalta näin varmistetaan, että liiketoiminnan käyttämissä varastoissa tuotteet ovat kunnossa ja oikea-aikaisia. Kannattaa siis myös varmistaa, että varastonhallinnan tietojärjestelmä tukee useita varastoja – myös virtuaalisia.

Valokuvan lähde

Valokuva: Thomas Bjornstad on Unsplash


Virhe 6: Laiminlyö tuotteiden tarkastus
Odoo Business Solutions Finland 9 lokakuuta, 2020
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Virhe 5: Oleta, että tavarantoimittajalla on sama tuotekoodi
Varastonhallinnan seitsemän kuolemansyntiä