Virhe 4: Vanhentuneet tuotetiedot ja tuotteiden heikko seuranta
Varastonhallinnan seitsemän kuolemansyntiä

Virhe 4: Vanhentuneet tuotetiedot ja tuotteiden heikko seuranta

Jos verkkokaupassa myydään tuotteita, joita käytetään ravinnoksi, tulee myyjän huolehtia tuotetiedoista ja tuotantoerien seurannasta.

Tuotetiedot tarkoittavat esimerkiksi listaa ruoka-aineista, keinotekoisista makeutusaineista ynnä muista vastaavista. Tuotantoerien hallinta puolestaan tarkoittaa sitä, että tuotteen myyjä pystyy tunnistamaan mihin tuotantoerään tuote kuuluu. Tämä on erityisen tärkeää sellaisten tuotteiden osalta, joita käytetään henkilökohtaisesti. Esimerkiksi ruoka-aineet, lisäravinteet (bodaajien proteiinit, vitamiinit ja hivenaineet) sekä kauneustuotteet. Meikeillä on parasta-ennen päivämäärä ja silloin tällöin vastaan voi tulla myös ongelmia tuote-erän kanssa.

Huonolla tuurilla viranomaiset voivat vaatia jonkun tuote-erän takaisinvetoa. Tällöin kauppiaalle on ensiarvoisen tärkeää, että kauppias pystyy etsimään myyntitietokannastaan niiden asiakkaiden yhteystiedot, jotka ovat ostaneet kyseisen valmistuserän tuotteita. Kokemus myös osoittaa, että asiakkaat arvostavat tätä. Kauppa, joka pitää huolta asiakkaistaan on hyvä kauppias. Sellaisesta kaupasta ostetaan mielellään uudestaankin.

Tyypillisesti ruoka-aineissa tuote-erät ovat kunkin viikon tunnus. Osalla kuivatuotteista kuten ravintolisillä tuotantoerät voivat olla kuukauden mittaisia. Ehostustuotteiden kohdalla puhutaan jopa vuosineljänneksistä. On tärkeää pitää mielessä, että valittavan tietojärjestelmän täytyy tukea kaikkia näitä.

Tuote-erien seurantatunnuksien lisäksi tietojärjestelmän on hyvä tukea myös sarjanumeroiden kirjaamista ja tallentamista niin ostetuille kuin myydyille tuotteille. Sarjanumeroiden käyttö on erityisen tärkeää, kun myytävissä tuotteissa on takuu.

Valokuvan lähde

Valokuva: You X Ventures on Unsplash


Virhe 4: Vanhentuneet tuotetiedot ja tuotteiden heikko seuranta
Odoo Business Solutions Finland 7 lokakuuta, 2020
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Virhe 3: Osta enemmän kuin mitä myyt
Varastonhallinnan seitsemän kuolemansyntiä