Virhe 1: Tuotekatalogi vähän sinne päin
Varastonhallinnan seitsemän kuolemansyntiä (4/x)

Virhe 1: Tuotekatalogi vähän sinne päin

Ehkä pahin päänsärky tavarakauppaa pyörittävän yrityksen johtajalle syntyy, kun varastoa ylläpitävä taho raportoi havainneensa epäjohdonmukaisuuksia inventaarion ja talouskirjanpidon välillä. Ja varsinaiseksi migreeniksi tämä päänsärky yltyy siinä vaiheessa, kun selviää, että tuotteiden viivakoodit eivät vastaa tuotekoodeja (SKU, Stock Keeping Unit).

Kun inventaariossa on tarpeeksi erilaisia haamutuotteita, jää normaali liiketoiminta helposti huilaamaan siksi aikaa, kun yrityksessä lasketaan varaston oikea tilanne käsipelillä. Tällöin tulee usein tarkistaa kaikki koodit ja löytää se, joka aiheuttaa ongelmia.

On tapauksia, joissa yrityksellä on ollut inventaariossa tuotteita, joita ei ole koskaan koodattu yrityksen varastonhallintaan. On myös varsin yleinen virhe käsitellä tuotteen pakkauskoodia (esimerkiksi six-pack) yksittäisenä tuotteena ja päinvastoin.

Jokainen tällaiseen leikkiin joutunut ymmärtää, että ajan voisi käyttää myös johonkin tuottavampaan. Siksi on erittäin tärkeää perustaa tuoteluettelo huolella. Aivan yhtä tärkeää no myös se, että tuotteiden kooditukset ovat yksiselitteisiä ja koodit tunteva näkee niistä helposti, minkälaisesta tuotteesta on kyse. Älä sorru kiusaukseen käyttää erikoistuotteille pääkoodauksesta poikkeavia koodituksia.

Virhe 1: Tuotekatalogi vähän sinne päin
Odoo Business Solutions Finland 5 lokakuuta, 2020
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Varastonhallinnan vaikutus ostoihin
Varastonhallinnan seitsemän kuolemansyntiä (3/x)