OBS laajentaa Suomeen
Odottaa kasvua verkkokaupasta ja SAP-päivityksien korvaamisesta

OBS laajentaa Suomeen

Odottaa kasvua verkkokaupasta ja SAP-päivityksien korvaamisesta

Euroopan johtava Odoo-konsultointiyhtiö, Odoo Business Solutions (OBS) laajentaa toimintaansa Suomeen. Konsernin Helsingin-yhtiötä johtaman on nimitetty Ossi Mäntylahti, jolla on usean vuosikymmenen mittainen kokemus toiminnanohjausjärjestelmien toteuttamisesta.

SAP-version vaihtaminen R/3:sta HANA S/4:ään tarkoittaa käytännössä koko ERP:n uutta toteutusta alusta alkaen. Samalla vaivalla pystyy toteuttamaan toiminnanohjauksen helpommin ja halvemmalla.

Tobias Hammeke • OBS-konsernin toimitusjohtaja

OBS:n konsernijohtaja Tobias Hammeke odottaa Odoo-toiminnanohjausjärjestelmän valtaavan markkinaa ennen kaikkea SAP R/3-päivityksien kanssa empiviltä yrityksiltä.

On tunnettu tosiasia, että SAP-toiminnanohjausjärjestelmän toteutusprojekti on valtava ponnistus miltä tahansa yritykseltä”, Hammeke kertoo ja jatkaa ”SAP-version vaihtaminen R/3:sta HANA S/4:ään tarkoittaa käytännössä koko toiminnanohjauksen uutta toteutusta alusta alkaen. Samalla vaivalla pystyy toteuttamaan toiminnanohjauksen helpommin ja halvemmalla”.

Esimerkiksi yhdysvaltalainen Computer Weekly kirjoittaa Gartnerin tutkimuksesta, jonka mukaan SAP-päivitysprojekteista vain puolet voidaan katsoa onnistuneeksi. Ja vain hieman yli kolmasosa (36 %) projekteista täyttää alkuperäiset vaatimuksensa. SAP R/3:n tuki loppuu jo muutaman vuoden kuluttua, joten päivittäminen pitää aloittaa hyvissä ajoin.

OBS-konsernin Suomen-toimintojen toimitusjohtajaksi nimitetty Ossi Mäntylahti on samaa mieltä.

 

SAP-toteutukset ovat aina massiivisia. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että niissä menee jotain pieleen”, hän kommentoi ja jatkaa: ”Avoimeen lähdekoodiin perustuva Odoo ERP on aito vaihtoehto”.

Mäntylahti näkee myös, että Odoo-pohjaisilla ratkaisuilla on nähtävissä myös vahvaa kysyntää verkkokaupan puolella.

Koronaviruksen aiheuttaman kriisin myötä kaikille viimeistään tässä vaiheessa pitäisi olla selvää miten tärkeää on pystyä myymään tuotteitaan verkkokaupassa. Odoon avulla verkkokaupan saa pystyyn alle viikossa.”

Odoon avulla verkkokaupan saa pystyyn alle viikossa.

Ossi Mäntylahti • OBS Suomen toimitusjohtaja

Verkkokauppa-alustoja on lukuisia, mutta niistä yleensä puuttuu merkittäviä ominaisuuksia kaupan taustajärjestelmien puolelta.

Odoo on erinomainen valinta verkkokaupan taustajärjestelmäksi. Odoon varastonhallinta, ostot, kirjanpito ja taloushallinto ovat täysin yhteensopivia kotimaisten pankkien ja viranomaisten vaatimusten kanssa”, Mäntylahti kertoo.

Jos verkkokaupassa tehdään vähääkään merkittävää liiketoimintaa, kokonaisuuden hallinta leviää käsiin hyvin nopeasti, jos käytetään yhtä sovellusta huolehtimaan yhdestä osa-alueesta kerrallaan. Tällaisessa tapauksessa data ei ole koskaan ajan tasalla. On paljon järkevämpi vaihtoehto käyttää järjestelmää, jossa kaikki eri toiminnot on integroitu toisiinsa jo alusta lähtien”.

--

Odoo Business Solutiosn (OBS) on eurooppalainen Gold-tason Odoo-konsulttiyhtiö, jolla on palveluksessaan hieman yli 500 henkeä. Konsernin pääkonttori on Saksassa, Olpen kaupungissa, joka sijaitsee 20 kilometrin päässä Kölnistä. Yrityksellä on nyt avatun Helsingin lisäksi konttorit Sveitsissä, Yhdysvalloissa, Alankomaissa, Iso-Britanniassa, Kanadassa, Belgiassa ja Tanskassa.

OBS laajentaa Suomeen
Odoo Business Solutions Finland, Ossi Mäntylahti 13 marraskuuta, 2020
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Mikä on Odoo Business Solutions Finland?
Tietoa yrityksestä